Технології хардбендінгу

Зображення
  • 11.06.2021 10:32:39

Технології хардбендінгу

Висока вартість бурильних труб зумовлює актуальність пошуку та впровадження нових технологій їхнього капітального ремонту. Як правило, найбільш інтенсивному зносу підлягають замкові частини бурильних труб – ніпель та муфта. Критичним фактором зносу являється зменшення діаметру замка на 10-12% від номіналу.

Твердосплавна наплавка, нанесена поясками на замкові частини труб (хардбендінг), бере на себе основне навантаження на стирання в процесі буріння, тим самим жертвуючи собою і оберігаючи дорогий інструмент від пошкоджень. Твердосплавна наплавка набагато  ефективніше витримує стираючий вплив, а за рахунок меншого коефіцієнта тертя також зменшує крутний момент при бурінні. Крім цього, мікроструктура металу наплавки чинить менший стираючий вплив на обсадні колони. Зношену наплавку можна легко відновити, тобто нанести твердосплавні пояски знову. Незахищений же ж буровий інструмент зноситься по діаметру і його доведеться відбраковувати.
DENIMEX пропонує послуги з нанесення та інспекції твердосплавних наплавок (хардбендінгу) для захисту бурового інструменту.
Фахівці і установка DENIMEX сертифіковані на наплавку різними матеріалами. Основні матеріали, що застосовуються нами: Dj CR2000 і Duraband.
Нагадаємо, що сервіс хардбендінгу був запущений компанією DENIMEX спільно з DJ Tubular Service Pte восени 2019 року.