Денімекс і Укрбургаз встановлюють рекорд проходки одним долотом PDC Ulterra!

Зображення
  • 08.09.2020 13:54:32

Денімекс і Укрбургаз встановлюють рекорд проходки одним долотом PDC Ulterra!

 У серпні 2020 року компанією Denimex Ukraine LLC, при наданні послуг долотного сервісу на свердловині № 37 Краснокутського ГКР (замовник – БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування»), було досягнуто видатних показників проходки з долотом ULTERRA:

  •  Одним долотом 444,5 мм U619S S423 пробурено в інтервалі 343-2341 м.
  •  Цим долотом були розбурені породи в крейдовому, юрському і тріасовому геологічних розрізах. Породи в цих розрізах представлені різними механічними властивостями.
  •  При бурінні таких перешарованих порід, долото - найбільш вразливий елемент КНБК. Перехід з пластичної ділянки в більш тверду небезпечний тим, що при ударі долота можливі втрати та зколи твердосплавних зубців, а це призводить до подальшого руйнування долота. При бурінні пісковиків і кварцитів можлива ерозія матриці долота в короткому пройденому інтервалі.
  •  Як ми бачимо, долота фірми ULTERRA - це високотехнологічний та надійний інструмент. Якість підтверджена пройденим інтервалом та механічною швидкістю, що складає 1998 м - 17,5 м/год. Також необхідно відзначити, що цим долотом можливо було продовжити поглиблення свердловини. Підйом його з свердловини було виконано через падіння механічної швидкості буріння, що спричинено переходом в інтервал порід з твердими механічними властивостями. На фото видно некритичні зколи зубців та незначну ерозію матриці.

Denimex є офіційним представником в Україні відомого виробника бурових доліт ULTERRA Drilling Technologies, сертифікованого Американським Нафтовим Інститутом (АРІ) і з виробничими потужностями у штаті Техас, США.